Första gången

Att stå på scen inför en fullsatt teater och göra sketch var utan tvekan topp 3 bland de roligaste saker jag någonsin gjort. Publiken var underbar. Minns inte när jag senast varit så fullständigt uppfylld av lycka. Att sedan få sitta och dricka vin och samtala tillsammans med skådespelare jag beundrar satte ytterligare guldkant på den här första gången, som ju också bara var ett litet smakprov på det vi gör om drygt en och en halv månad.


01.09.2011 kl. 23:32

Spelårsöppning

Hej från Vasa! Jag och Ted gjorde en Spinal Tap igår under genrepet för kvällens spelårsöppning då vi skulle in på scen och gick vilse bland korridorerna och logerna. Tack och lov för Johan Fagerudd och Ylva Ekblad som på magiskt teatervis uppenbarade sig i rätt ögonblick och visade vägen.

Ikväll klockan 19 visar vi för första gången upp en liten del av Pleppo LIVE! under Wasa Teaters spelårsöppning. Biljetterna är slutsålda. Det ska bli fantastiskt kul.
01.09.2011 kl. 13:47

Må bäst

Det är roligt att komma tillbaka efter ett så här långt uppehåll och genast få så många och fina kommentarer. Jag lyfter symboliskt på hatten och säger tack, ni är snälla.

Jag flyttade i helgen, körde 1000 km i en skåpbil, åkte ytterligare 500 km tåg och lyfte lådor och hyllor så ryggen började svära och fortfarande är sur. Sen installerade jag mig (om än tillfälligt) i det som var mitt pojkrum och kände att, hemska saker, efter alla år är jag tillbaka på ruta ett. Sen insåg jag nog också att det inte är sant.

Att först blogga om det som får mig att må bäst känns som ett mycket bra råd. Och det är mycket som får mig på gott humör just nu. Det senaste året har jobbmässigt egentligen enbart bestått av förberedelse och produktion. Två böcker, en scenshow och en bunt tevesketcher har blivit till, men inget av det har ännu visats upp för omvärlden. Hur rolig produktionsfasen än må vara så ser jag väldigt mycket fram emot att i höst äntligen få skörda lite. Visa upp vad jag hållit på med.

Att avsluta romanprojektet var särskilt fantastiskt, eftersom skrivandet varit inpyrt med så många dubier, så mycket tvivel på att jag nånsin skulle få boken klar och förstås  väldigt mycket arbete. Jag är rätt säker på att boken blev bra, blev så som jag hoppades att den skulle bli. Dessutom blev den bred och tjock, och hur det än kan låta har jag alltid drömt om att skriva en riktigt lång roman, säkert för att jag själv uppskattar böcker som man kan försjunka i mer än ett par dagar. 471 sidor stannade den oediterade versionen på.

Sen har jag också fått ett riktigt spännande nytt jobb som gör mig glad och ivrig, men också det ska jag blogga om en annan gång. Nu måste jag leta rätt på lite snärttiga kläder ur kaoset av flyttlådor.
29.08.2011 kl. 12:16

Nej, det är inte sommar mera

Det blev ett längre uppehåll än jag tänkt mig. Om förra vintern var regisserad av David Lynch så har den här sommaren varit regisserad av Michael Bay. Det har helt enkelt hänt lite för mycket.

Min nya roman är färdig.
Pleppoboken går snart i tryck.
Manuset till Pleppo LIVE! - Välkomna till mommos! har blivit ännu bredare och bättre.
Jag har gjort en bunt nya sketcher till Lilla Onsdag.
Jag har rest genom Sverige och Italien. Och varit i Pargas.
Jag har inga katter längre.
Jag har inget förhållande längre.
Jag har inget hem längre.

Så. Vad ska jag blogga om först?

24.08.2011 kl. 13:54

Det är sommar!

Jag skriver roman dygnet runt just nu med sikte på att bli klar den här veckan (!), och har utöver det inte ens lyckats uppbåda energi nog att meddela att jag bestämt mig för att ta sommarlov från både den här bloggen och från bloggläsande överlag.

När romanen är färdig ska jag ta lite ledigt, fara en sväng till Göteborg och en annan sväng till Österbotten. Där ska jag härja med mopeden hade jag tänkt.

Trevlig sommar alla bloggläsare!

Kaj

06.06.2011 kl. 10:24

Rörmokare

Katterna har tydligen försökt fixa det täppta avloppet. Jag är tveksam till deras val av kemikalier, men tacksam för initiativet. Den senaste veckan har de små liven annars främst ägnat åt att väcka oss fyra-fem gånger varje natt, förstöra högtalare och välta krukväxter. De tävlar just nu med mina aktier i Nokia om titeln sämsta investering.

06.06.2011 kl. 10:15

Don't be a drag, just be a queen

Om någon av er såg en transa fläka ut sig på en sammetssoffa i en exklusiv möbelaffär på Högbergsgatan häromdagen så var det jag.

Jag, Ted, Susanne Marins och Markus Lytts blev alltså fotograferade för Pleppo LIVE! Markus såg på mig i mina leggings, min jeanskjol och min napapaita och sa att jag borde överväga en karriär som dragqueen. Det är på riktigt femte gången jag från olika håll fått höra detta. Om romanen jag precis håller på att avsluta inte säljer borde jag kanske överväga saken. Dessa mina Angelina Jolie-läppar kanske blir min pension?
26.05.2011 kl. 10:12

Film

Det lär gå en film om Elsa & Sigorney på bio just nu. Scream 4 heter den. Trailern har gått på repeat de senaste tre nätterna här hemma. Jag ger filmen två tummar ner.

I övrigt en helg full av svärmorsbesök, sällskapsspel och Borgbacken. Och igår nådde min och sambons väg genom alla Friday the 13:th-filmer den kontroversiella del 5. Sambon, som inte sett filmserien tidigare, säger att man börjar ana ett mönster i filmerna så småningom.

23.05.2011 kl. 09:47

Jag jobbar för mycket

Nån gång har jag undrat över vad katterna riktigt tycker om att jag jobbar så mycket. Nu har jag svaret. I morse hade Sigorney öppnat min låda med viktiga papper, plockat ut mina skattekort och gjort dom till strössel.

Hennes min säger: "This is an intervention."


20.05.2011 kl. 10:29

Helvetin helpot sudokut

Nu finns ett smakprov från PLEPPOBOKEN att läsa här!

18.05.2011 kl. 11:28

Oväsen

Min mamma trivs på landet och brukar tycka att det är alltför trångt och för mycket oväsen i Helsingfors. Jag brukar säga att det inte alls nödvändigtvis är så.

Kela att mammas tåg kommer till centrum kring halv åtta ikväll.

16.05.2011 kl. 10:18

Nylandsturné

Gårdagen började i Borgå, där jag berättade om skrivande för en grupp gymnasister och sedan satt och skrev på ett kafé vid torget. På kvällen bar det sedan av till Ekenäs för att se Skratta åt min oskuld med bl.a. Anders Helenius och Janne Grönroos. En riktigt rolig kväll på alla sätt.

Det blev med andra ord en resa genom Nyland igår, men det enda som fastnade på bild var den här intressanta toaletten på ett kebabställe i Dragsvik.

14.05.2011 kl. 10:47

Skrik, sömn och skrivande

Jag skulle gärna starta en hemsida för våra katter, men tyvärr verkar det mest passande domännamnet - huuto.net - redan vara upptaget.

Istället torkar jag sömnen ur ögonen och far till Borgå för att tala skrivande! Få se om gymnasisterna märker att jag inte sovit ordentligt på fyra nätter.
13.05.2011 kl. 07:44

ESC

Jag var länge inte alls övertygad om varken artistnamnet eller låten, men just nu har jag faktiskt riktigt varma känslor för Da da dam. Och ska man heta som en chokladask är Paradis-Oskar ju nog bättre än Pandas-Festkonfekt-Oskar.
12.05.2011 kl. 16:55

Bloggmotorn

Då man skriver på sista kapitlet i sin roman, jobbar med Pleppoboken, nyss har blivit återförenad med sin sambo och det är 24 grader ute så hamnar ens blogg kanske oundvikligen lite i skymundan.

Det faktum att Peppe varit på resa och inte heller uppdaterat sin blogg har känts konstigt trösterikt, som om hennes semester på nåt vis ger också mig rätten att vara lite tystare. Jag tycker mig faktiskt ha uppfattat att en del andra bloggare den senaste veckan också varit tystare än vanligt. Kanske Peppe inte bara är bloggdrottning utan även bloggmotor?
11.05.2011 kl. 09:23

Kaj Korkea-aho här, hej. Jag är en ung man som då och då livar upp ett anspråkslöst yttre med tämligen iögonenfallande skor. Jag debuterade med en roman 2009, har gjort olika program för radio och teve sedan 2005 och startade tillsammans med min kompis Ted humorfabriken Pleppo Toy 1998. Den här bloggen handlar om min vardag som skrivande, funderande, iakttagande petimäter. Kontakt: kaj (alfakrull) pleppotoy.com.

Senaste kommentarer