Jag och Ted skrev en bok!

I höst blir det inte bara Pleppo LIVE på Wasa Teater - samtidigt ger Söderströms också ut PLEPPOBOKEN - en samling bokstäver som bildar ord!

Läs mera om denna höstens litterära jytky HÄR eller bläddra fram till sidan 20 i höstens katalog!

09.05.2011 kl. 08:36

Åter

Globen gav mig till sist den upplevelse av The Wall som jag förväntade mig och var ute efter. Det här är absolut en show man ska se från läktarplats. Ljudet var tredimensionellt och väl avvägt, det visuella slående, publiken extatisk. Stående ovationer rakt igenom.

Stockholm var soligt och pastan på Vapiano som vanligt alldeles fantastisk. Det sägs att Vapiano ska öppna i Helsingfors i år. En stor seger för alla i stan som då och då äter mat.

Utbytesåret är över och sambon och jag är återförenade igen. Vi firade med att se klassisk skräckfilm (Friday the 13th) och dricka Cosmopolitan.

Igår var jag också kallad på möte med tre finlandssvenska kulturpersonligheter och blev erbjuden otroligt spännande saker. Jag tackade ja och sköt därmed upp gradun ännu ett år eller tre.
07.05.2011 kl. 11:28

Stockholm och Saddam

Drar till Stockholm i eftermiddag för att än en gång se The Wall. Förutom förhoppningsvis ännu en sprakande konsertupplevelse hämtar jag på min väg tillbaka också med mig en stycken särbo, som från och med fredag alltså återigen är sambo med mig i Helsingfors. Får med andra ord förlika mig med tanken på att börja duscha och byta kläder igen. Just nu ser jag ut som jag föreställer mig att Saddam Hussein gjorde när USA grävde fram honom ur sin håla i marken.
03.05.2011 kl. 11:48

Slutet

Minns ni berättelsestafetten som jag skrev inledningen till i vintras? Efter tio rundor, där folk fått skriva fortsättning efter fortsättning, har jag nu skrivit slutet på historien också. Den resulterande färdiga berättelsen Oro kan man nu läsa i sin helhet här.
03.05.2011 kl. 11:37

Osama bin Laden kommer inte att kunna se Pleppo LIVE i höst ...

... men det kan du! Biljetterna till höstens föreställningar har nu släppts!

Ordinarie biljett, 23€
Studerande, 19€
Pensionär, 21€
Ungdomar 13-18 år, 13€
Barnbiljett, under 12 år, 10,50€

Premiären sker den 22.10 2011 på studioscenen, Wasa Teater.

Läs mera om Pleppo LIVE! - Välkomna till mommos här!

Se spelplanen och boka dina biljetter HÄR!

02.05.2011 kl. 08:57

Borgbacken

Man vet att det är vår då man från fönstret ser pariserhjulet vid Borgbacken snurra igen! Apropå det borde alla läsa Teds strålande recension av årets nya attraktioner.

Glad Valborg!

PS: Riktigt snart släpps biljetterna till Pleppo Live - Välkomna till mommos! Tänk på det innan ni dåkar så ni dör.


30.04.2011 kl. 12:17

In the flesh!

The Wall Live var tveklöst det mest tekniskt fulländade livespektakel jag någonsin sett. Muren var enorm, pyrotekniken vild, projektionerna på muren skitsnygga. Ett flygplan kraschade på scen och exploderade. För guds skull, en flygande radiostyrd gris svävade över publiken. Och konfettin som regnade över arenan medan muren rasade samman bestod av utklippta symboler: kors, dollartecken, Shell-logotyper och davidsstjärnor, precis som animationerna i Goodbye Blue Sky hade visat tidigare. Sådan omsorg om detaljerna är värd all respekt. All heder dessutom till praon som jag tänker mig dygnet runt sitter och klipper ut symbolerna ur silkespapper.På grund av allt detta var platserna längst framme antagligen inte de bästa. Helheten var stundtals svår att greppa och jag är glad att jag nästa vecka ser showen igen (i Stockholm) och då har plats på läktaren, så jag får se alltsammans ur ett annat, bredare perspektiv. Sittplatserna var också absurt smalt tilltagna. Jag fick sitta framåtlutad hela kvällen för att rymmas i raden och något så enkelt som att sträcka händerna upp i luften var en fysisk utmaning. Att min bänkgranne hade ätit både en och två kerrosaterior kanske bidrog till saken, och visst förstår jag att de vill få plats med så många som möjligt. Men frustrerande, och ryggmördande, likväl.Ljudet var tyvärr inte heller det bästa. Återigen kan det ha berott på platserna längst fram, men att sången och gitarren dränktes hörde mera till regel än undantag. De lugnare numren: Mother, Is there anybody out there? och Goodbye blue sky, var dock trevliga undantag, och Roger själv sjöng fantastiskt bra, även om han fortfarande inte är någon David Gilmour.The Wall har alltid varit politisk, men den här versionen hade helt klart mer uttalade politiska ambitioner än någonsin. Jag gillade det visserligen, men tyckte samtidigt det var synd att skivans teman om känslomässig isolation och svek på många sätt fick ge vika för all anti-krigsretorik. För mig är det de psykologiska och allmänmänskliga aspekterna av skivan som betytt mest och som jag berörts och berörs av.Publiken var förvånansvärt tam (efter att muren rivits tackade Waters oss för att vi varit "very attentive" och det innehöll troligtvis ett mått av ironi) men jag tror ingen gick hem besviken, om än kanske inte heller fullkomligt såld och salig, som åtminstone jag kallt räknat med att känna mig. Alltnog var The Wall live en upplevelse som på de flesta plan levde upp till mina förväntingar, men stannar troligtivs i minnet som makalös teatralisk upplevelse snarare än för dess kvaliteter som rockkonsert.

Idag har jag sedan umgåtts med Daniel (omvänd Pink Floyd-belackare) och min pappa (livslångt Waters-fan).


28.04.2011 kl. 23:17

Another brick in the wall

I halva livet har jag hoppats på att få se The Wall framföras live. Pink Floyd blev tidigt ett av mina favoritband och The Wall har jag kallat min favoritskiva i mer än tio år. Musiken, lyriken, konceptet, det visuella - The Wall har allt och mycket mer. Ikväll är osannolikt nog Roger Waters i stan och muren ska byggas tvärs över Hartwall Arena. Jag, pappa och Daniel sitter på rad tre. Min entusiasm är så nära Kaj Kunnas-nivå en vanlig dödlig kan komma just nu.

27.04.2011 kl. 12:15

Vänner

Jag talade i telefon med tre av mina barndomsvänner uppe i Österbotten. En blev mamma förra veckan, den andra köpte hus den här veckan, den tredje har brutit armen.

Mina paprikaplantor och min brittiska tavla föll ganska platt.
27.04.2011 kl. 09:12

Knarkaren

Jag reagerade på Stockatantens konstiga blickar då jag köpte jord och gödningsmedel idag. Först då jag kom hem klarnade sammanhanget, då jag läste dagens tidningarnas rapporter om den snabbt ökande odlingen av kulturväxter bland unga i Finland.

Vilken fördomsfull bitch, tänkte jag om Stockatanten, jag som bara ville plantera om mina paprikaplantor. Men samtidigt förstod jag hennes granskande hökögon och hennes slutsatser. Min stamning hjälpte nog inte min hederlighet, inte heller min rödsprängda blick, vattnig och utan fokus efter fem timmars intensivt romanskrivande på Café Esplanad. Och herregud, min flanellskjorta.
26.04.2011 kl. 23:38

Bostadsbörsen / Göteborg

En möblerad tvåa (38m2) uthyres i centrala Göteborg för maj-juni 4400kr(~500€)/mån.

Kontakta mig omgående om detta väckte några känslor/tankar i dig.
26.04.2011 kl. 19:39

Fulländad

Jag har haft en närmast fulländad påsk, tack så mycket. I ett skede stod jag på balkongen och tänkte Jaa, nu kan det inte bli bättre. Sen hittade jag ännu en bortglömd påse chips i skåpet. Livet sjuder och bjuder.

Några bilder från söndagens påskvandring:26.04.2011 kl. 09:28

Mrs. Big old ratlady

Sol, check.
Sällskapsspel lånade och hämtade, check.
Mat och lådvin fixade, check.
Odödlig Spotify-spellista, check.
Kattspyor upptorkade, check.

Upplagt för spelkväll i goda vänners lag!

Av ingen särskild orsak bifogar jag en bild som jag och Ted hade som tavla i vår gamla lägenhet i Åbo och som betytt oändligt mycket för min syn på humor.

23.04.2011 kl. 13:30

Hemma hos Kaj

Bloggkommentatorn kom på besök!

21.04.2011 kl. 10:32

Vernissage

Hur gick det då med tavlan jag beställde och lät rama in?

Nå, den är till och med finare än jag trodde. Större än jag trodde också, men på ett bra sätt. Den här lilla bilden gör den tyvärr inte rättvisa, men här är den nu, i väntan på borrmaskin så jag får upp den på väggen:20.04.2011 kl. 11:10

Kaj Korkea-aho här, hej. Jag är en ung man som då och då livar upp ett anspråkslöst yttre med tämligen iögonenfallande skor. Jag debuterade med en roman 2009, har gjort olika program för radio och teve sedan 2005 och startade tillsammans med min kompis Ted humorfabriken Pleppo Toy 1998. Den här bloggen handlar om min vardag som skrivande, funderande, iakttagande petimäter. Kontakt: kaj (alfakrull) pleppotoy.com.

Senaste kommentarer