Flytt

Vi flyttar idag, till en mysig trea med inglasad balkong, havsutsikt och DISKMASKIN. På Strandgatan, a.k.a. Vasas Beverly Hills.

Vi steg upp tidigt för att hinna städa vår gamla lägenhet. Eftersom vi inte producerar damm handlar det mest om vinflaskor.Igår gästade vi Kulturtimmen i Radio Vega. Intervjun kan du höra HÄR. Intervjun med oss börjar vid 40 minuter ungefär.

Man märkte att det var Radio Vegas studio inte bara för att det doftade bullalängd och kaffe i hela korridoren.

Och Pleppoboken klättrar på adlibris försäljningslista! Screw you Camilla Läckberg!Beställ ditt signerade och personligt dedicerade exemplar direkt hem till postlådan HÄR!

Nu fortsätter jag bära tomflaskor så ryggen knakar. Rödvin borde finnas i plastflaska för vi kulturarbetares skull.
03.11.2011 kl. 11:51

Dessert

Avslutade minisemestern i Esse med besök hos Matti och Tanja och Erik, som fyller två nästa vecka. Matti stekte bananer, Tanja spred god fiilis och Erik visade sina saker. Utanför var det kallt och ruggigt och becksvart, men köket var varmt och belysningen mjuk. Det här med att ha en familj verkar vara en fin sak.01.11.2011 kl. 22:49

Inredning

Jag läser mitt nya romanmanus och vårdar min förkylning i Esse.Mamma och pappa har tapetserat om i det som var mitt rum en gång i tiden. Tonårsångesten och de mörka väggarna är borta och rummet är nu riktigt mysigt, soffan bekväm.

Jag föreslog för en tid sen att en tavla kunde vara pricken på i. Mor och far tog mig på orden, och uppenbarligen gick de på sin första impuls.Något mer diskret och mindre pretentiöst hade i allafall jag tänkt mig. Hur ska jag på ett snällt sätt förklara att det helt enkelt inte går att ha just den där tavlan på väggen, om man inte har det som ett skämt?
01.11.2011 kl. 12:57

Blygsamt skryt

De senaste två dygnen har jag levt något sorts hektiskt schemalagt kändisliv med champagne, taxiresor och intervjuer. Jag vågar skryta såhär eftersom Gud redan straffat mig med en sjuhelvetes förkylning.

Långtifrån allt fångades på bild, men här i allafall några:Vi tog flyget från Vasa till Helsingfors. Den röda mattan var på kemtvätt.Med "vi" menar jag alltså Ted och mig själv.Vi angjorde bokmässan där kring klockan 10. Vi talade om Pleppoboken på Södergranscenen klockan 11, deltog i en paneldiskussion om ungdomars läsande klockan 12 och intervjuades av Hbl klockan 13:30. Den sistnämnda intervjun kan du se i sin helhet HÄR!Jag blir alltid lika rörd när någon stavar mitt namn rätt.Vi signerade Pleppoboken. Kön var kilometerlång. På bilden frågar Ted av Don Rosa om han vill ha sin bok dedicerad.Vi träffade idel sköna människor på bokmässan, men den fagraste var nog Peppe, vars bok jag precis läst klart och kan rekommendera även till folk som inte väntar barn!Kavalkaden av vackra kvinnor hade bara börjat. Efter bokmässan gästade vi Anne och Hannah och läste lite ur Pleppoboken. Efteråt flödade skumpan och den goda läppän i logen, det var nästan som om vi alla hade födelsedag samtidigt.

På kvällen deltog jag i en författarträff där förlagsfusionen diskuterades. Där fanns så många av mina idoler att jag förvandlades till en sork som borstades undan av städpersonalen och kunde således inte ta några bilder.Följande morgon gästade vi Succémorgon, som sände från Kampens köpcentrum. Folk stirrade. Vi stirrade tillbaka med champagnedränkta blickar.På måndag är Ted tillbaka i studion med Isa och Janne igen.

Vi flög tillbaka till Vasa och jag snorade ner hela flygplanet. Brunt läder och Tintin-look är det nya nu.

Vi avslutade gårdagen med en slutsåld föreställning och en publik som än en gång tog oss med storm. Efteråt träffade vi en pojke och hans familj som sa att de kört hela vägen från Kimito för att se showen. 1000 kilometer i bil. "Och det var värt det!" sa dom.

Det gjorde mig alldeles varm. Det är sånt som får mig att med friskt mod köra vidare även efter såhär pass intensiva dagar.
29.10.2011 kl. 11:30

Snabbvisit

Jag hann till Vasa med Guds och en fartblind busschaufförs hjälp. Föreställningen, den svåra andra, gick bra och publiken var fantastisk!

Nu sova några timmar och sen flyga tillbaka till Helsingfors! Jag och Ted är på bokmässan och talar om Pleppoboken bland annat klockan 11 på Södergranscenen och 13:30 vid Hbls monter. Kom och säg hej om du är på plats!
27.10.2011 kl. 00:13

På tåget

Dagen började bra i Helsingfors.Just nu är jag stuck inside of Valtion Rautatiet with the Seinäjoki blues again. Tåget stod stilla över en timme mitt ute i skogen och väntade på ett lok.Tur att jag tog ett tidigt tåg. Klockan 19 är det nämligen showtime, och då är det en fördel om jag är i Vasa och inte i Parkano.
26.10.2011 kl. 13:51

Olen kaunis

Till och med Pohjalainen är lyrisk över Pleppo LIVE! och lyfter bl.a. fram mina dolda talanger:

"Kaj Korkea-aho on kiharaperuukissaan ja tekoripsissään oikein kaunis. Korkea-aho muuntautuu sulavasti viiniä lipittäväksi kotirouvaksi tai rollaattorilla kulkevaksi mummuksi."

Läs hela recensionen HÄR!
25.10.2011 kl. 16:37

Post-premiär

Efter premiärfesten stack jag till Helsingfors och har vilat ut mig ett par dagar mellan stadsvandringar i fint väder och möten med mycket fina människor. Jag har sovit tio timmar båda de senaste nätterna och druckit stora mängder te.

Premiären gick mycket bra. Publiken var fantastisk och skrattade så vi knappt hörde vad vi sa. Recensionerna har varit överväldigande. Vasabladets är så makalöst positiv att jag helt enkelt måste dela med mig av den här:Även Hufvudstadsbladet var på plats, och deras recension kan du läsa här.

Biljetterna fortsätter att gå åt i stora mängder. Ännu finns platser i januari. Har du ännu inte skaffat dina så ska du skynda på innan sista tåget går!

Imorgon spelar vi "den svåra" andra föreställningen klockan 19. Vi tänker dock köra full fart, och jag ser mycket fram emot det. Man blir snabbt beroende av det där ljudet av en full sal med skrattande människor. Tur att vi ska göra det minst 50 gånger till!

På torsdag flyger jag och Ted tillbaka till Helsingfors för att göra tre framträdanden på bokmässan samt gästa underbara Anne och Hannah, vars fantastiska premiär jag såg på igår.
25.10.2011 kl. 14:39

Premiär!

Mamma och pappa är på väg. Åtminstone en minister är på väg. Skådespelare och regissörer från när och fjärran är på väg. En av Sveriges största skådespelare finns på väntelistan.

Det är premiär ikväll!

Som vi har väntat. Som vi har jobbat. Som vi har haft roligt. Som vi har haft ångest. Ikväll öppnar vi äntligen dörrarna.

Välkomna till mommos!

22.10.2011 kl. 11:39

Generalrepetition

Jag är hemskt ivrig att spela pjäsen i sin helhet, men kommer att sakna de senaste två månadernas repetitioner och diskussioner med teamet.Ikväll är det offentlig generalrepetition. Slutsåld. Ska bli otroligt roligt!

För er som inte är på Wasa Teater ikväll kan jag rekommendera programmet Boktid, som ikväll handlar om Pleppoboken! Slå på FST5 klockan 20 för lite litterärt pleppande!

21.10.2011 kl. 16:34

Energi

Utan att nånsin ha begått en enda premiär på en enda teater tycker jag vi hade fantastisk premiärfiilis igår!

Publiken var otrolig! Gav oss fantastisk energi. Skrattade mycket. Skrattade på ställen vi inte räknat med och satt tysta på ställen där vi väntat oss upplopp. Fick oss att köra på på ett sätt som vi inte gjort på något genomdrag hittills. Jag hade jättekul.

Tur att vi får göra det ikväll igen!

Her to frekke snapshots fra eftersnakk pa Ernst:
20.10.2011 kl. 09:40

Hela havet stormar

Ikväll är det generalrepetition med publik bestånde av nära och kära. Min lillebror och hans sambo är på väg för min del och salen kommer att vara full för första gången.

Det är premiär först på lördag men jag kan omöjligt tro att jag kan bli mer skakig än jag är nu.

Aj jo, extraföreställningarna tog också slut. Nu är 98% av alla biljetter sålda. Helt otroligt! Det ryktas att det sätts in fler föreställningar redan i morgon.


19.10.2011 kl. 15:02

Dammsugaren

Här en syn som man inte ser så ofta då man bor tillsammans med Ted Forsström.Det finns inget säkrare tecken på att hans flickvän kommer på besök från Åbo ikväll.
18.10.2011 kl. 15:15

Kaki i byxan

Ikväll har vi första genomdraget för en riktig publik. Jag skulle gärna hoppa av iver om det inte var för att jag kakkat ner mig.

Och så skickade vi iväg den första fina högen av beställningar på Pleppoboken. Beställ även du dessa 300 färgsprakande sidor av skamlösa skämt här!

17.10.2011 kl. 17:18

Kaj Korkea-aho här, hej. Jag är en ung man som då och då livar upp ett anspråkslöst yttre med tämligen iögonenfallande skor. Jag debuterade med en roman 2009, har gjort olika program för radio och teve sedan 2005 och startade tillsammans med min kompis Ted humorfabriken Pleppo Toy 1998. Den här bloggen handlar om min vardag som skrivande, funderande, iakttagande petimäter. Kontakt: kaj (alfakrull) pleppotoy.com.

Senaste kommentarer