Pleppo Status Day

I Kokkola är man rik på initiativ och tradition. Nu har driftiga Kokkola-ungdomar instiftat en ny högtidsdag, Pleppo Status Day, på Facebook. Den infaller lämpligt nog idag, då vi går in i premiärveckan för Pleppo LIVE!

Vill man hedra denna söckenhelg uppdaterar man alltså sin Facebookstatus med utvalt citat från Radio Pleppo. Är man sent ute kan man leta citat t.ex. här eller, om man redan har den, i Pleppoboken!

Jag sitter och dricker kaffe och väljer: "Köp Pleppo Toys kaffebryggare - för att saft är för barn och te för homobögar."
17.10.2011 kl. 09:54

Alla måste titta

Min och Teds nya hemsida är nu uppe! Den snärttiga designen är gjord av Matias Saarukka.

Gå genast och kolla in www.pleppotoy.com !Där kan du nu också beställa den splitternya Pleppoboken (innan den ens finns i bokhandeln) och få den signerad direkt hem i din egen brevlåda! Internet är fantastiskt!

16.10.2011 kl. 13:29

Den gamle och teatern

Igår spelade vi upp showen för teaterchefen och några till. Frånsett några missöden med läppstift, kläder och tappade repliker gick det rätt bra. Och med en vecka tid ännu att finslipa känns det riktigt bra. Är dock trött. Sex veckor av repetitioner börjar kännas av. Har insett att repetitionsperioden varit som den första tiden i armén. Man är i en bubbla. Det finns liksom inget annat i livet just nu.

Vi fortsatte till Ritz där Oktober Filmfest hölls. Den gamle och hatet var en söt liten film. Vi avslutade kvällen på August. Jag tog inga bilder så ni får ta mig på orden när jag säger att det var trevligt och att alla människor var snygga och roliga.
16.10.2011 kl. 12:29

4000

Fick just veta att det hittills sålts fler än 4000 biljetter på förhand. Till vår föreställning. Med drygt en vecka kvar till premiären.

Fyratusen. Jag vet inte om tåren i ögonvrån är en skräckslagen eller överväldigad sådan. Torkar bort den med en hundraeurossedel som låg här.
14.10.2011 kl. 09:51

Succémorgon

För några dagar sedan ringde en man från Radio Vega upp Ted och bad att få ställa några frågor. Vi har gjort en hel del intervjuer de senaste veckorna så Ted tänkte inte desto mera på saken utan började svara vänligt. Intervjuaren blev snabbt anklagande, ville veta varför vi använder så mycket svordomar, varför vi driver med pensionärer och varför vi klär oss i kvinnokläder på scen. Ted höll på att tappa fattningen innan det till sist visade sig att det var Teds kolleger på Succémorgon som hittat på alltsammans.

Samtalet sändes i morse i X3M. Ted satt och skämdes vid frukosten och jag försökte både hålla mig för skratt och hålla mig från att fråga hur han inte misstänkte något ens då mannen vid Radio Vega frågade: "Alltså är ni såna där... såna där bögar?"

EDIT: 10 minuter senare. Här kan man lyssna på samtalet i sin helhet!
13.10.2011 kl. 09:37

Sir Paul

Fixade biljett till Paul McCartneys keikka i Helsingfors i december. Har varit ett fan så länge jag kan minnas, men de senaste åren har Sir Paul verkligen hört till mina absoluta favoriter, sedan jag upptäckte pärlorna bland hans soloplattor.

Skrev en kolumn till Hbl om min obsession i somras.

Såg McCartney spela på Olympiastadion 2004 och det är fortfarande ett av mina stora konsertminnen, trots att det regnade och säkerhetsvakterna skrek och svor så fort man försökte ta ett foto.

Det här är det enda jag har. Ska försöka få en bild av andra halvan av ansiktet sen i december.

12.10.2011 kl. 16:41

Goda skäl

Det blir nio extraföreställningar (sammanlagt 40) av Pleppo LIVE! i höst! De nya datumen finns nu insatta i spelschemat och det är bara att boka.

Här kommer ytterligare några orsaker till varför du ska komma till teatern:

1. En live tuba!


2. Fängslande far-dotter-relationer!


3. Kulturarbetare som drygar ut sin inkomst!
 
12.10.2011 kl. 09:50

90 procent

Jag kan på riktigt inte greppa att 90% av alla biljetter till Pleppo LIVE! redan är sålda. Utan annonser, utan recensioner och med elva dagar till premiären.

Sjukt roligt!

Och det blir extraföreställningar! De släpps närsomhelst. Håll ögonen öppna ni som saknar biljett!
11.10.2011 kl. 12:58

Rundtur

Visade mamma och pappa runt på teatern igår. Pappa fotade som en japansk turist. Scenen, våra loger och alla spännande utrymmen bakom kulisserna.

Jag: "Här hänger en del av kläderna vi använder i första akten."

Mamma & Pappa: "Okej. Så det här är Susannes hängare."

Jag: "Ehm, nej det där är min behå."

Lustigt hur en tystnad kan innehålla så mycket. Pappa fotade klädställningen i alla fall.
10.10.2011 kl. 09:47

One night in Esse

Jag åkte till Esse. Har hälsat på fammo och faffa och ätit mammas leverbiffar. De enda leverbiffar jag tycker om, kan jag tillägga, alla andras smakar för mycket lever och för lite biff.

Det är höst och allt är som vanligt. Mamma har gått på servettvikningskurs och förevisade stolt sin samling av lustigt formade potatisar ur årets skörd (som var dålig och vattenskadad). Pappa går på kryckor efter en träningsskada. Och jag har repeterat bort tre kilo.09.10.2011 kl. 14:22

Pressinfo

Gårdagens presskonferens drabbades både av en blackout, ljudproblem och en Kaj i badrock och läppstift som snubblade över kulisserna. Det var som att vara sjutton år igen.

Radio X3M skriver om Pleppo LIVE!

Radio X3M skriver lite mer om Pleppo LIVE! och har också ett videoklipp!

Här artikeln från dagens Vasabladet:


08.10.2011 kl. 09:53

Den är äntligen här!

Och den är tjock och fin!07.10.2011 kl. 09:21

Hej vad det går

Biljetterna till Pleppo LIVE! verkar just nu vara en betydligt populärare investering än de flesta finländska börsaktier.

Har du redan skaffat din? Rött betyder slut.

06.10.2011 kl. 21:14

Jeans

Vår eminente scenograf Markus Packalén gör ett strålande jobb med att hitta kläder till alla de fler än 50 olika roller och situationer som figurerar i showen. Eftersom jag är både lång och ståtlig står jag för de största utmaningarna, men såväl damskor i storlek 46 och bh:n som inte dödar mig trollar han fram.

I jakten på bra byxor till mig frågade han under dagens provningar vilken modell mina egna jeans är. Jag läser på lappen. Fit sliq står det.

Vi tyckte att det beskrev modellen bra på alla sätt.
06.10.2011 kl. 19:25

idag

Steve Jobs är död. Det gör mig ledsen.

06.10.2011 kl. 09:51

Kaj Korkea-aho här, hej. Jag är en ung man som då och då livar upp ett anspråkslöst yttre med tämligen iögonenfallande skor. Jag debuterade med en roman 2009, har gjort olika program för radio och teve sedan 2005 och startade tillsammans med min kompis Ted humorfabriken Pleppo Toy 1998. Den här bloggen handlar om min vardag som skrivande, funderande, iakttagande petimäter. Kontakt: kaj (alfakrull) pleppotoy.com.

Senaste kommentarer