Kaj köper lokal, den andra visningen

12.01.2012 kl. 12:01
Jag får alltså e-post så fort någon lämplig skrubb dyker upp till försäljning och en ny lokal dök upp på tisdagskvällen medan jag satt på nationalteatern. Den såg riktigt bra ut och jag bokade genast en privat visning till dagen efter.

Lägenheten uppfyller alla mina kriterier, förutom att den inte finns i absoluta centrum. Däremot befinner den sig i ett av mina absoluta favoritområden i Helsingfors (invid Björnparken, med Berghälls bibliotek som granne) och riktigt utanför dörren går trean, ettan och nian samt bussar. Metron är om hörnet, och med cykel är man varsomhelst på nolltid.

Visningen avslöjade inga brister. Första intrycket var oerhört positivt. Lokalen är 29m2 och kunde få vara något större, men snyggheten, läget och det mycket välskötta husbolaget kändes nästan unika, på en hård marknad där man knappast kan få precis allt. Dessutom skulle jag ha råd.

Det enda som talar emot är tanken på hur kort tid jag letat och hur det känns farligt och dumt att hoppa på första bästa lägenhet som känns bra när det handlar om såhär stora investeringar. Samtidigt borde jag ge ett anbud idag, om jag tänker göra det.

Röka och fundera, som det heter. Röka och fundera.
Kommentarer (7)
Och känslan, infann den sig? Undrar Micaela - som älskar läget för lägenheten, jag bodde där i sex år.
nickbyrapporterar.blogspot.com12.01.12 kl. 13:16
Jag bestämde mig för att börja kolla lägenheter i augusti. Genast hittade jag en som var perfekt på alla sätt och vis och dessutom helt resonabelt prissatt. Eftersom jag var övertygad om att drömbostaden inte kan dyka upp sådär snabbt så lade jag inte bud på den. Gissa om jag ångrar mig. Hoppas du slipper ångra dig! Håller tummarna för dig!
Cata12.01.12 kl. 15:12
Lita på magkänslan inte på logiken. Gräset är inte alltid grönare...
snowie12.01.12 kl. 20:03
Lite väl nära Soundstore kanske, vilket kan bli dyrt, men lycka till :)
formicarufmas.ratata.fi12.01.12 kl. 20:05
Åh, spännande. Hur gick det? Berghäll är riktigt nice. Eller så kan du göra som jag och min sambo gjorde: köpa en hem "oskåda" :) (nånej, inte i Hfors och det lyckas nog bara i sällsynta fall. Det var en gammal gård som vi köpte och vi tänkte att man kan säljas vidare omochifall)
maggie.papper.fi13.01.12 kl. 14:55
ETT hem........ menade jag ju i kommentaren ovan.
maggie.papper.fi13.01.12 kl. 14:56
magkänslan! det mest sanna som finns. känns det bra så är det bra. punkt slut.
emm13.01.12 kl. 22:06

Kaj Korkea-aho här, hej. Jag är en ung man som då och då livar upp ett anspråkslöst yttre med tämligen iögonenfallande skor. Jag debuterade med en roman 2009, har gjort olika program för radio och teve sedan 2005 och startade tillsammans med min kompis Ted humorfabriken Pleppo Toy 1998. Den här bloggen handlar om min vardag som skrivande, funderande, iakttagande petimäter. Kontakt: kaj (alfakrull) pleppotoy.com.

Senaste kommentarer