Summering

31.12.2011 kl. 13:06
Precis som för ett år sen tänkte jag ta paus i nyårsfirandet för att försöka mig på en summering av året som gått.

2011 får mig att tänka på flytt, förändring och pleppo. Jag har roadat mina saker mellan fem olika lägenheter och hem och däremellan bott på hotell och lånat folks soffor. Jag har börjat jobba i en ny bransch och lärt känna en massa nya människor.

I januari bodde jag i Göteborg, satt på stadsbiblioteket och skrev mer än 100 sidor på min nya roman medan jag testade framgångsrikt på LCHF. Jag tröttnade dock snabbt på broccolipuré, bacon och feta ostar men mådde alldeles sanslöst bra.I februari flyttade jag plötsligt hem till Finland igen, bodde hos mina föräldrar och var ganska ledsen vill jag minnas. Jag avslutade min kolhydratfria period med att äta prinsesstårta på min födelsedag och fick rysningar och ryckningar i ansiktets samtliga muskler. Jag öppnade också en aktieportfölj och lyckades tajma mina inköp oerhört dåligt. Veckan efter mina första aktieköp fick världen fel i huvu, oroligheter bröt ut i norra Afrika, en tsunami drabbade Japan, Nokia slog sig samman med Microsoft och samtliga aktier sjönk i värde för att ett knappt år senare vara mer än en fjärdedel billigare.I mars flyttade jag till Helsingfors, talade om stamning i teve, skrev vidare på romanen, blev utnämnd till Årets författare på Kreagalan, reste till Stockholm och hämtade hem mina katter igen.I april skrev jag roman och Pleppobok, köpte en snärttig brittisk tavla och en ny iPhone, joggade längs Arabiastranden och såg Roger Waters framföra The Wall - en mångårig dröm.I maj åkte jag till Stockholm för att se The Wall en gång till, skrev på romanen och blev sambo igen då min dåvarande återvände från Göteborg.

i juni blev romanen färdig, jag åkte på bilsemester genom Sverige och firade midsommar i Esse.

I juli fick mina katter ett nytt hem i Tammerfors. De hämtades i en Jaguar med vita lädersäten och jag är ganska säker på att de visade fingret åt mig i bakrutan.I augusti var jag toastmaster på bröllop, tågluffade genom Italien och blev singel igen efter nästan tre år. Jag flyttade och körde 1200 kilometer i skåpbil under ett kaotiskt dygn.

I september flyttade jag till Vasa och började repetera Pleppo LIVE! - Välkomna till mommos! Jag lärde känna en massa nya människor och de hektiska repetitionerna gjorde att jag för första gången sedan gymnasiet vägde under 80 kg.

I oktober fortsatte repetitionerna och den 22.10 var det premiär. Samtidigt lanserade vi Pleppoboken och en ny hemsida och upplevde en månad av mediecirkus. Fyrtio föreställningar såldes slut redan innan premiären och då både föreställningen och boken fick lysande recensioner började extraföreställningar sättas in och nya upplagor att tryckas. De planerade 40 föreställningarna blev (hittills) 86 och Pleppoboken intog topplaceringen på Adlibris försäljningslista.I november föreläste jag tillsammans med Ted i en rad skolor och så spelade vi Pleppo LIVE! för utsålda hus.

I december spelade vi ännu mera Pleppo, jag såg Paul McCartney i Helsingfors, lånade en lägenhet i Tölö och firade sedan stormig och snöfri jul hemma i Esse. Min roman antogs för publicering hösten 2012. Vasabladet utnämnde Pleppo LIVE! till en av årets stora kulturhändelser och nämnde Tomas Tranströmers nobelpris i en bisats. Jag fick hybris, köpte champagne och färgade håret brunt.

Ikväll spelar jag årets sista föreställning och firar därefter nyårsfest på teatern.

Ett kreativt och produktivt år. Jag har skrivit 27 kolumner, en halv roman och en mängd kortare och längre texter. Jag har också börjat fundera på kommande projekt - en ny roman och en pjäs för Svenska Teatern.

Bloggen har levt på vid sidan om, då och då med kortare och längre uppehåll. Jag gillar att blogga och tänker fortsätta med det, och tackar alla läsare för kommentarer, uppmuntran och allmänt god fiilis.

Gott nytt år på er.
Kommentarer (7)
Yeah! Tack för att du finns, och tack för allt du gör. Världen vore nog mycket grå utan dig och dina kreativa fyrverkerier. Allt gott till det nya året och grattis på succéerna!
kisimyran.ratata.fi31.12.11 kl. 13:55
:)
lilla my31.12.11 kl. 15:11
Gott nytt år, och fred på jorden!
formicarufmas.ratata.fi31.12.11 kl. 19:26
Gott nytt år! tack för nyårsföreställningen!
Nizzan31.12.11 kl. 23:20
Tack för ett huippuroligt sammandrag! Det där med katterna som visade mittenfingret från baksätet i Jaguaren var bäst.
debutsky.wordpress.com01.01.12 kl. 22:06
Skrattade högt åt katterna! Sorligt.. men samtidigt hysteriskt roligt.
Mia04.01.12 kl. 09:09
Du har gjort mitt liv roligare, tack för det!!
Pia10.01.12 kl. 20:16

Kaj Korkea-aho här, hej. Jag är en ung man som då och då livar upp ett anspråkslöst yttre med tämligen iögonenfallande skor. Jag debuterade med en roman 2009, har gjort olika program för radio och teve sedan 2005 och startade tillsammans med min kompis Ted humorfabriken Pleppo Toy 1998. Den här bloggen handlar om min vardag som skrivande, funderande, iakttagande petimäter. Kontakt: kaj (alfakrull) pleppotoy.com.

Senaste kommentarer